USA

Austin, Texas

13187 Fitzhugh road. Gårdsbryggeri ca 20 min utanför Austin. MAP Öppet fre-sön.
De specialiserar sig på rustika öl, mycket i belgiskt stil, typ saison och fatlagrade pseudospontanjästa öl. De flesta ölen har alla typiska drag, men syran i smaken är betydligt mindre än de Belgiska förebilderna. Alla öl jag smakade var utsökta, speciellt RU55, en fatlagrad ”sour red” i stil med Duchesse de Bourgogne. Tjohej – en riktig njutning. De brygger även ”Gotlandsdricka”. I anslutning till bryggeriet och deras ”biergarten” kan man köpa ”Texas bästa farmhouse pizza”.

61 Rainey Street. MAP
Typisk Austin-bar med fler än 50 kranar, mycket lokala craft-bryggerier.

1530 Barton Springs Road. MAP
Bryggeripub med ca tio kranar med egna välbryggda öl i varierande stilar. Säljer även en del för att ta med. Rekommenderas varmt.

709 East 6th street. MAP
Relativt stort ställe med en trevlig beer garten. Mer än 30 mikrobrygder på fat.

Memphis, Tennessee

130 Peabody Place. MAP
Ett kvarter från fest/musikgatan Beale Street. En stor bar med mer än 70 kranar, både inhemska craft beer såväl som mycket importerat. Alla stammisar som smakat minst 200 olika öl får sitt namn på en tallrik. Hela taket är fullt av ”flying saucers” …

Chicago, Illinois

17 West Adams street. MAP
En klassisk Chicagobar med anor från slutet av 1800-talet. Har drag av tysk bierstube. Serverar 8 egna öl, de flesta i tysk och brittisk stil.

737 W Randolph St. MAP
Modern bryggeripub med ett mycket stort utbud av egna öl i varierande stilar. Minst 25 kranar …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *