Vinterölsträff 2012

Nu är det dags att anmäla sig till årets vinterölsträff.

Anmälan sker genom webformulär som du hittar länkarna till om du klickar på vinterölsträff under kommande aktiviteter till höger på denna sida.

Upplägget är det samma som för årets sommarölsträff, d v s vi kräver anmälan för både bryggare och But one shortcoming with this best-data-recovery.com recovery software is that you cannot quickly sort images, music files, text files, etc. vanliga besökare. Antalet kommer dessutom att vara begränsat till 150 personer.

Nu kan vi inte ta emot fler vanliga besökare, skulle ni få förhinder efter att ni anmält er är det viktigt att ni avanmäler er så att någon annan kan få er plats. Avanmälan sker till den mailadress ni får i svarsmailet. 
Anmälan av brygder är nu också avslutat. Foldern måste tryckas!

VÄLKOMNA!

Det här inlägget postades i Amylases ölträffar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vinterölsträff 2012

 1. Björn skriver:

  Hej!
  Mycket trevligt initiativ. Jag har anmält mig och min hustru och vi har fått bekräftat att vi kommit med. Riktigt kul. 🙂
  Men det är tråkigt att provning redan efter 3 dagar är fulltecknad och flera av våra vänner inte kommit med. Det verkar som intresset är mångdubbelt större än vad dagens lokal klarar. 🙁
  Hälsningar Björn

  • brewmaster skriver:

   Hej Björn!

   Vi håller med dig om att det är jättesynd att det fylls upp så snabbt på träffarna, samtidigt som det är kul att intresset är stort. Det som en gång började med en liten provning med runt 10 öl och 40 besökare har idag blivit en tillställning där massor av folk vill vara med. Inte så konstigt, med det stora ölintresse som växt fram de senaste åren, och inte minst på grund av de trevliga förhållandena på träffarna.

   Att dra ihop hela arrangemanget som det ser ut idag är redan på gränsen för vad vi som liten ideell förening mäktar med. Vi har därför två alternativ; Begränsa storleken till ett praktiskt genomförbart arrangemang, vad gäller besökare, lokal mm, eller att lägga ner träffarna.

   Självklart vill vi fortsätta ge möjligheten att besöka vinter- och sommarölsträfferna, vilket resulterat i nuvarande förhållanden. Men, dina synpunkter är viktiga, och vi kanske får fundera igen på framtida upplägg.

   Hela grejjen med vinter- och sommarölsträffarna är att intresserade hembryggare skall få möjlighet att träffa andra bryggare, lära sig med om bryggning, recept och öl, och inte minst få konkret bedömning/diskussion av/omkring sitt öl. Ett alternativ för framtiden skulle kunna vara att begränsa hela arrangemanget till de som ställer ut öl+någon eller några medbesökare per bryggare.

   Mvh Amylase

   • Peter Nilsson skriver:

    Att ytterligare begränsa arrangemanget tror jag inte är en bra lösning. Blir ännu mer hemliga klubben över det hela i så fall. Är personligen av åsikten att öl skall vara ”folkligt”.

    Att detta arrangemangets storlek är vad ni som förening orkar med har jag förståelse för, men på vilket sätt? Ekonomiskt eller ur ett ”personalperspektiv”?

    /peter

    • Peter Nilsson skriver:

     Vill också säga det att det skulle vara väldigt tråkigt om ni lägger ner dessa träffar för att de har blivit för populära. I ölsammanhang så är ju era träffar riktiga höjdpunkter på året.
     /peter

 2. Amylasemedlem skriver:

  Hej Peter!
  Vår ambition med träffarna är att fler skall bli hembryggare och fler skall bli medlemmar i SHBF.
  Därför vänder vi oss främst till bryggare, existerande och blivande.

  Vi vill att även de som brygger i småbatcher skall vilja och kunna ställa upp i ”tävlingen”.
  Viktigt är att kunna diskutera sina öl med andra bryggare och få feedback och frågor från besökare.
  Förhoppningsvis har många fått uppslag till nya recept eller inspiration att börja brygga på träffarna!
  Problemet med att ”skala upp” är delvis också det som du nämner, pengar och personal.
  Det går åt fler frivilliga och lokalkostnaderna blir högre.

  Håller med dig på att öl skall vara folkligt – men tycker de som styr samhället likadant?

  Skulle det drivas mer kommersiellt kommer kastrullkokarna att försvinna och övriga deltagare satsa på säkra kort (läs IPA) för att vinna.

  Vi skulle heller inte vilja hamna i ett läge där en besökare säger ”Vilken äcklig öl ni har och vad lite man får – ge mig en stor stark” eller en bloggare skriver ”inget intressant och knappt några DIP:or”.

  Då har det blivit riktigt fel.
  Mvh Sven
  Amylase

  • Peter Nilsson skriver:

   Hej,
   Tack för svaret och en konstruktiv dialog.
   Svensk alkoholpolitik är förlegad och även våra politiker men det är ju ett annat ämne.
   Tror att folk som söker sig till den här typen av träffar inte är stor stark drickare utan folk som är intresserade av öl.
   Tror ni inte att ni skulle kunna få frivilliga att hjälpa till arrangera träffen? Det tror i alla fall jag.
   Jag tror även att en höjning av entrén från 100 till 150 skulle vara genomförbar, med tanke på hur mycket man får för pengarna, iom att det finns så många öl att prova.
   Det borde finnas en lokal i Göteborgstrakten som klarar av 250 personer för en rimlig penning. Då skulle en vanlig kastrullkokarbatch på 15 liter fortfarande räcka. Med tanke på att antalet anmäla bryggder ökar och ökar så kanske lösningen kommer bli både större lokal och ytterligare begränsningar?
   Men detta är naturligtvis er träff, och det är upp till er vad ni vill göra med den. Jag försöker bara komma men konstruktiva idéer och förslag. Vill inte trampa er på tårna på något sätt.
   Mvh
   Peter

 3. Amylasemedlem skriver:

  Hej Peter!
  Nej, våra tånaglar är inte blåa, än!
  Uppskattar dina synpunkter och ditt engagemang.
  Inget är statiskt.
  Det seriösa intresset för öl och ölbryggning ökar hela tiden.
  Diskussionerna kommer att gå vidare inom Amylase – det vet jag.
  Vi hoppas att även andra bryggare vill ge sina synpunkter och tips.
  Men det bör vi inte göra här utan kontakta oss via mail (se under rubriken ” Om Amylase”)

  Vi ses!
  Sven
  Amylase

Kommentera